Is biologisch eten in de winkel echt altijd biologisch? Ontdek wat je moet weten om te genieten van gezonde, biologische voedingsmiddelen

0
Veel consumenten zien biologisch eten in de supermarkt als een goede manier om meer voedsel te krijgen dat niet belast is met chemische bestrijdingsmiddelen. Maar is biologisch voedsel in de supermarkt ook altijd biologisch?

Het is niet zo makkelijk als het lijkt om te bepalen of biologisch voedsel echt biologisch is! Er zijn verschillende biologische producten te vinden in de winkel waarvan minder dan 30% biologische ingrediënten kan bevatten, terwijl anderen wel meer dan 95% biologische ingrediënten bevatten. Ga daarom niet altijd uit van de lovende woorden of labels die op de voorkant van een verpakking worden weergegeven.

In de meeste gevallen mag een product als biologisch worden aangeduid als het minstens 95% biologische ingrediënten bevat. Maar dit houdt in dat soms 5% synthetische ingrediënten aan het product worden toegevoegd. Om er zeker van te zijn dat je biologisch eten koopt, moet je hier speciale aandacht aan besteden en de ingrediëntenlijst van deze biologische producten controleren.

Weetje! Koop alleen biologische producten met einddata in de komende 10 dagen, omdat veel niet-biologische producten langere verkoopdata hebben die tot een maand of langer in de toekomst kunnen lopen.

 

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je biologisch eten koopt, is door producten te kopen uit lokale groothandels die echt gecertificeerd biologisch voedsel verkopen. Er zijn ook veel kleine biologische boeren die hun producten aanbieden via lokale markten of door directe verkoop aan de consument vanuit hun schuur. Door dit type lokale bronnen te kiezen, bent je ervan verzekerd dat je eerlijk biologisch voedsel krijgt!

Om er zeker van te zijn dat het biologisch voedsel dat u koopt echt biologisch is, is het daarom verstandig om de etiketten goed te bekijken of een gecertificeerde biologische productieboerderij te zoeken waar u biologische producten kunt kopen. Biologische landbouw helpt de wereld om gezondheidsproblemen te voorkomen, milieu exploitatie te verminderen en de biodiversiteit uiteindelijk te verbeteren.

Al met al kun je zeggen dat het toch vrij moeilijk is om te bepalen of biologisch eten echt biologisch is als je het in de winkel koopt, maar door de juiste bronnen te zoeken en de etiketten goed te lezen, kun je zeker zijn dat je eerlijke biologische producten koopt.

Foto van Unsplash

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)
To Top