Wat zijn de voordelen van lokaal eten kopen?

0

In onze moderne wereld lijkt het steeds makkelijker om voedsel van over de hele wereld te kunnen krijgen, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om hun voedsel lokaal te kopen. Dit betekent dat ze voedsel kopen dat is geproduceerd door boeren en producenten in hun eigen regio. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het kopen van lokaal voedsel, zowel voor het individu als voor de gemeenschap en het milieu. In deze blog wil ik kort deze voordelen uitleggen!


  • Minder transport. Wanneer voedsel lokaal wordt geteeld en verkocht, hoeft het niet over grote afstanden te worden vervoerd. Dit betekent dat er minder uitstoot van broeikasgassen nodig is, wat bijdraagt aan het behalen van duurzame doelstellingen op het gebied van klimaatverandering.

  • Steun aan lokale boeren. Door lokaal voedsel te kopen, steun je lokale boeren en kleine bedrijven in plaats van grote, multinationale bedrijven. Dit kan leiden tot een sterker lokale economie en een betere levenskwaliteit voor de mensen in de gemeenschap.

  • Versere producten. Lokaal geteeld voedsel is vaak verser omdat het niet over grote afstanden hoeft te worden vervoerd. Verser voedsel is vaak ook smaakvoller en bevat meer voedingsstoffen dan voedsel dat lange tijd in opslag is geweest.

  • Minder afval. Door lokaal te kopen, kun je producten kiezen die minder of geen verpakking hebben, wat kan leiden tot minder afval. Bovendien kun je herbruikbare zakken en bekers gebruiken in plaats van wegwerpplastic.

  • Bewustwording. Door bewust te zijn van waar je voedsel vandaan komt en hoe het is geteeld, kan dit leiden tot een grotere bewustwording van duurzaamheid in het algemeen. Dit kan leiden tot nog meer verduurzaming in andere gebieden van je leven.

Tip! Er zijn verschillende websites die lokaal voedsel in Nederland promoten, zoals: Boerenmarkten.nl, Lekkervanhier.nl, Boerenmetpassie.nl, Lokaalgevonden.nl, Streekwinkel.nl.

 

Kortom, zijn er vele voordelen aan het kopen van lokaal voedsel voor verduurzaming. Door te kiezen voor lokaal geteeld voedsel, steun je lokale boeren, vermindering van transport en afval en bevorder je een bewustere levensstijl.


Foto van Unsplash


Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)
To Top