Waarom ik fan ben van de ocean cleanup

0

Bedrijven zoals The Ocean Cleanup gaan te werk door innovatieve oplossingen te ontwikkelen om plasticafval op te vangen en te verwijderen uit de oceanen.


Een van de oplossingen die The Ocean Cleanup gebruikt is de Ocean Cleanup Array. Dit is een schip dat is uitgerust met een lange, flexibele buis die achter het schip wordt gesleept. De buis is voorzien van een scherm dat plasticafval ophoopt terwijl het schip vaart. Het plasticafval wordt vervolgens opgevangen en opgeslagen in een container aan boord van het schip.


Naast de Ocean Cleanup Array, werkt The Ocean Cleanup ook aan andere technologieën zoals een vlot dat zich concentreert op het verwijderen van plastic uit rivieren. Dit vlot heet de River Interceptor, en is speciaal ontworpen om plasticafval te verzamelen in rivieren voordat het in de oceanen terechtkomt. De River Interceptor werkt door middel van een geavanceerd zelfrijdend systeem dat plasticafval ophoopt en verzamelt in een container aan boord. Dit systeem is geïnstalleerd in grote rivieren zoals de Klang rivier in Maleisië, de Cengkareng Drainage Channel in Jakarta, Indonesië en de Pasig rivier in Manila, Filipijnen.


Bedrijven zoals The Ocean Cleanup werken ook samen met overheden, andere organisaties en bedrijven om wetgeving te veranderen en bewustzijn te creëren over het belang van plasticvermindering. Zoals het initiëren van campagnes om te sensibiliseren voor het gebruik van minder wegwerpplastic, het aanmoedigen van recycling en het steunen van bedrijven die duurzamer zijn en minder plastic gebruiken.


Het is belangrijk op te merken dat het verwijderen van plastic uit de oceanen slechts een symptoombestrijding is, en dat het belangrijk is om aan de bron van het probleem te werken door plasticvervuiling te voorkomen in plaats van het op te ruimen.


Foto van Unsplash


Tags

Een reactie posten

0Reacties
Een reactie posten (0)
To Top